Հեմոգլոբինը բարձրացնող մթերքները

Ցածր հեմոգլոբինը հանդիպում է առավելապես կանանց ու երեխաների մոտ: Հղիությունը, կրծքով սնուցումը կարող են կանանց մոտ սակավարյունության պատճառ դառնալ, իսկ երեխաների դեպքում սակավարյության պատճառը հիմնականում թերսնուցումն է: Ներկայացնում ենք հեմոգլոբինը բարձրացնող մթերքները:

  1.  Կենդանական ծագման մի խումբ մթերքներ. միս, կաթ, լյարդ, սերոուցքային կարագ:
  2. Մրգեր և ընդեղեն. ընկույզ, մորի, նուռ, խաղող, բանան:
  3. Բազուկ. արդյունավետության համար պետք է բազուկ օգտագործել 2-3 ամիս շարունակ՝ թարմ քամած հյութի, կամ էլ զանազան ազցանների տեսքով:
  4. Ձմերուկ և սեխ: Շատ արագ բարձրացնում են հեմոգլոբինը:
  5. Խնձոր: Ցածր հեմոգլոնինի դեպքում պետք է ուտել ամեն օր:
  6. Գազարով և թթվասերով աղցան: Համեղ է և շատ օգտակար: Գազարի թարմ քամած հյութը նույնպես հեմոգլոբինը բարձրացնում է:
  7. Եղինջ: Կարելի է օգտագործել ապուրների և աղցանների մեջ:
1368 Դիտումներ 2 Դիտումներ այսօր
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Տարածել սոց.կայքերում

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *