Սպիտակաձավարով բլիթներ

r23767_largeԱնհրաժեշտ մթերքներն են

3 բաժակ կաթ

5 ճ գ շաքարավազ

1 ճ գ բուսայուղ

1 բաժակ սպիտակաձավար

2 ձու

բուսայուղ բլիթնեը տապակելու համար

մի քիչ այլուր` բլիթները մեջը թաթախելու համար

 

Պատրաստման եղանակը

Կաթը եռման աստիճանի ենք հասցնում, ավելացնում ենք բուսայուղն ու շաքարավազը: Ավելացնում ենք սպիտակաձավարն ոււ դանդաղ կրակի վրա անընդհատ խառնում: Խառնում ենք այնքան, մինչև զանգվածը պնդանա: Կրակից վերցնում ենք ու 5 րոպե անց ավելացնում ենք ձվերը, լավ խառնում ենք: Թավայի մեջ բուսայուղ ենք լցնում, խմորից փոքրիկ կլորակներ ենք պատրասում, թաթախում ենք ալյուրի մեջ և տապակում բուսայուղի մեջ: Կարելի է խմորը պատրաստել երեկոյան, այն թողնել սառնարանում, իսկ առավոտյան տապակել:

4404 Դիտումներ 1 Դիտումներ այսօր
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Տարածել սոց.կայքերում

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *